Društvo za pomorsko pravo Slovenije

Korporacijski člani

Tretja izdaja knjige prof. dr. Marka Pavlihe Zavarovalno pravo

Člani Društva za pomorsko pravo Slovenije ponosno predstavljamo knjigo našega titularnega člana CMI in člana izvršnega odbora društva prof. dr. Marka Pavlihe. Prenovljena in obogatena tretja izdaja slovenske znanstvene monografije Zavarovalno pravo (prvo je prof. dr. Marko Pavliha napisal že leta 2000) celostno obravnava splošne statusne in pogodbene pravne vidike zavarovalništva. V knjigi prof. dr. Pavliha s soavtorji predstavlja tudi posebnosti obveznih, pomorskih, letalskih in vesoljskih zavarovanj ter pozavarovalnih pogodb.

Knjigo toplo priporočamo vsem zavarovalniškim praktikom, odvetnikom, sodnikom in drugim pravnim strokovnjakom. Veliko novega znanja lahko iz te črpajo tudi dodiplomski in podiplomski študenti prava, ekonomije, prometnih in logističnih znanosti, pomorstva in še marsikdo.

Nekaj o avtorju prof. dr. Marku Pavlihi

Prof. dr. MarkoPavliha je doktorat zaključil na prestižni kanadski pravni fakulteti McGill in se nato kalil v odvetništvu, gospodarstvu, politiki ter akademski in literarni sferi. Svoje znanje vodenja je kot menedžer dokazal v Pozavarovalnici Sava in Poolu za zavarovanje in pozavarovanje jedrskih nevarnosti. Številnim je znan tudi kot minister za promet, podpredsednik državnega zbora, poslanec, univerzitetni in fakultetni senator, prodekan, član sodnega sveta in predsednik ter član številnih domačih in tujih strokovnih organizacij. Prav tako je redni profesor prava na Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani in dolgoletni gostujoči profesor ter guverner na Inštitutu za mednarodno pomorsko pravo na Malti. Lahko se pohvali z desetinami znanstvenih, strokovnih in poljudnih knjig, razprav in esejev, za katere je bil večkrat tudi nagrajen.

Več o knjigi in soavtorjih (Jernej Veberič, mag. Dejan Srše, Milan Gobec) je mogoče prebrati na naslednji povezavi: GV Založba – Zavarovalno pravo – Tretja, spremenjena in dopolnjena izdaja

Zavarovalno pravo, Avtorji: Marko Pavliha, Jernej Veberič, Dejan Srše, Milan Gobec