Društvo za pomorsko pravo Slovenije

Korporacijski člani

OKROGLA MIZA NA TEMO VPLIVA PANDEMIJE IN VOJNE V UKRAJINI NA LADIJSKE PREVOZE (24.03.2022)

V četrtek, dne 24.03.2022, smo v Društvu za pomorsko pravo Slovenije izpeljali prvo letošnjo okroglo mizo. Prisluhnili smo predavatelju g. Borutu Škabarju, članu društva in direktorju dolgoletnega korporacijskega člana (pomorske agencije) Bluemarine d.o.o., ki je z nami delil svoj pogled na trenutni položaj na tržišču ladijskih prevozov ter izkušnje iz prakse v luči vpliva pandemije na področje pomorskih prevozov blaga. Prav tako je v zanimivi diskusiji, ki se je razvila, predstavil svoj pogled na posledice ruske invazije na Ukrajino in sankcij, ki se posledično izvajajo nad Rusijo, ter s tem povezane blokade črnomorskih pristanišč, na svetovni pomorski trg.

Prav tako smo obeležili tudi pomembno življenjsko preokretnico našega cenjenega člana g. Zlatana Čoka ob njegovi upokojitvi. Okroglo mizo je povezoval generalni tajnik društva dr. Mitja Grbec, prav tako pa je sodelovala tudi podpredsednica društva Margita Selan Voglar, ki je ob tej priložnosti predstavila bogato življenjsko pot g. Zlatana Čoka, ki ni zaznamovala le njega, temveč tudi okolje, v katerem je deloval, obenem pa je v zvezi z aktualnim dogajanjem v Ukrajini z nami delila zanimiv vpogled v vpliv na veljavnost zavarovalnih klavzul v času vojne.

Več si lahko preberete tudi v zanimivem prispevku, ki je bil v zvezi z okroglo mizo objavljen v Primorskih novicah: https://www.primorske.si/primorska/istra/mine-bodo-crno-morje-se-dolgo-ogrozale?fbclid=IwAR0VeXOlSLd86fX79-eYJE2_WxZoPhp9oez9ImNVE8zfCDgDz0rviwOV_bI.