Društvo za pomorsko pravo Slovenije

Korporacijski člani

OB SLOVENSKEM DNEVU POMORSTVA

7. marca v Sloveniji obeležujemo dan pomorstva, v spomin na sprejem Resolucije o pomorski usmeritvi Republike Slovenije, ki jo je v letu 1991 tedanja skupščina sprejela z namenom, da bi nastajajoča država zagotovila čim boljše možnosti za izkoristek vseh prednosti pomorske države. Iz dokumenta izhaja zaveza, da bo Slovenija vodila gospodarsko in razvojno politiko, ki bo tudi pomorsko usmerjena.

Ob današnjem slovenskem dnevu pomorstva iskreno čestitamo našim pomorščakom, prometnim in logističnim delavcem ter vsem, ki imate radi morje in pomorstvo.

V ta namen tudi objavljamo in toplo priporočamo v branje prispevek našega cenjenega kolega, titularnega člana CMI in člana izvršnega odbora društva, ki je tudi redni profesor prava na Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani in gostujoči profesor ter guverner na Inštitutu za mednarodno pomorsko pravo na Malti, prof. dr. Marka Pavlihe: Na morski strani Triglava; objavljen v monografiji Slovenska Istra II (Slovenska matica, Ljubljana, 2021).